Toegankelijkheid

Skip to main content

Bomen en landschapselementen

Hoe brengen we bomen en beplantingen in kaart?

Inventarisatie - september/februari 2023

We kijken in de hele gemeente of er waardevolle bomen of landschapselementen zijn. Het gaat om de stad Franeker, om alle dorpen en om het landelijke gebied. Ook gaat het over bomen en landschapselementen in de openbare ruimte én op privégrond. Vooral als deze bomen en landschapselementen vanaf de openbare ruimte zichtbaar zijn.

Het inventariseren doen we in de periode september '22 - februari '23 . De boomspecialisten van Heldergroen advies voeren de inventarisatie uit. Het kan zijn dat u de boomspecialisten in uw straat of in de omgeving tegenkomt.
Lutein Rademaker, Bjorn Olthof en Alexander te Nijenhuis bekijken en controleren de bomen. Ze bepalen de kwaliteit van de boom en of deze gezond is. De plek van de boom leggen ze vast op de digitale kaart.

Staan er waardevolle bomen of landschapselementen op uw erf? Dan kan het zijn dat de boomspecialisten uw erf betreden. Zij bellen aan om zich te melden en zij kunnen zich legitimeren.

Lutein Rademaker
Lutein Rademaker
Bjorn Olthof
Bjorn Olthof
Alexander te Nijenhuis
Alexander te Nijenhuis

Samen weten we meer - september'22 / februari '23

De inventarisatie van bomen en landschapselementen door de experts is niet het enige wat we doen. We vroegen ook aan verenigingen voor Plaatselijk Belang en andere organisaties wat zij belangrijke bomen en landschapselementen vinden.

We ontvingen waardevolle reacties die ons hielpen bij onze inventarisatie. Omdat lang niet alle verenigingen konden reageren, nodigden we de verenigingen in januari nog een keer uit. We deelden de ruwe inventarisatie met de verenigingen. Zij konden vragen stellen en voorstellen voor aanvullingen doen. De reacties namen we mee in een na-inventarisatie.

Solitaire boom